研究生考研

跨考教育

当前位置: 跨考网 > 公共课 > 英语 > 阅读 > 正文

2019考研英语阅读理解模拟题及参考答案(3)

来源: 跨考教育

2018-11-08 09:36:01

手机考研网

收藏本文

  距离2019考研英语初试还有一个多月的时间,这个阶段大家要加强真题的模拟练习了。下面是有关2019考研英语阅读理解部分的模拟题及参考答案,以供大家复习作参考。

  There is extraordinary exposure in the United States to the risks of injury and death from motor vehicle accidents.More than 80 percent of all households own passenger cars or light trucks and each of these is driven an average of more than 11,000 miles each year.Almost one-half of fatally injured drivers have a blood alcohol concentration (BAC) of 0.1 percent or higher.For the average adult,over five ounces of 80 proof spirits would have to be consumed over a short period of time to attain these levels.One third of drivers who have been drinking,but fewer than 4 percent of all drivers,demonstrate these levels.1)Although less than 1 percent of drivers with BACs of 0.1 percent or more are involved in fatal crashes,the probability of their involvements is 27 times higher than for those without alcohol in their blood.There are a number of different approaches to reducing injuries in which drinking plays a role.Based on the observation that excessive consumption correlates with the total alcohol consumption of a country‘s population,it has been suggested that higher taxes on alcohol would reduce both.While the heaviest drinkers would be taxed the most,anyone who drinks at all would be punished by this approach.

  To make drinking and driving a criminal offense is an approach directed only at drinking drivers.In some states,the law empowers police to request breath tests of drivers committing any traffic offense and higher BAC can be the basis for arrest.The National Highway Traffic Safety Administration estimates,however,that even with increased arrests,there are about 700 violations for every arrest.At this level there is little evidence that laws are effective ways to reduce drunk driving.In Britain,motor vehicle accidents fell 25 percent immediately following implementation of the Road Safety Act in 1967. 2) As Britishers increasingly recognized that they could drink and not be stopped,the effectiveness declined,although in the following three years the death-rate seldom reached that observed in the seven years prior to the Act.

  Whether penalties for driving with a high BAC or excessive taxation on consumption of alcoholic drinks will deter the excessive drinker responsible for most accidents is unclear.One thing is clear,however:unless we deal with automobile and highway safety and reduce accidents in which alcoholic drinking plays a role,many will continue to die.

  1.The author is primarily concerned with____.

  [A] interpreting the results of surveys on traffic accidents

  [B] reviewing the effectiveness of attempts to reduce drunk driving

  [C] analyzing the causes of the large number of annual traffic deaths

  [D] making an international comparison of experience with drunk driving

  2.It can be inferred that the 1967 Road Safety Act in Britain____.

  [A] changed an existing law to lower the BAC level which defined drunk driving

  [B] made it illegal for the drunk driver to drive

  [C] increased the number of drunk driving arrests

  [D] placed a tax on the sale of alcoholic drinks

  3.The author implies that a BAC of 0.1 percent ____. the sale of alcoholic drinks

  [A] is unreasonably high as a definition of drunk driving

  [B] penalizes the moderate drinker while allowing the heavy drinker to consume without limit

  [C] is well below the BAC of most drivers who are involved in fatal crashes

  [D] proves that a driver has consumed five ounces of 80 proof spirits over a short time

  4.The author cites the British example in order to____.

  [A] show that the problem of drunk driving is worse in Britain than in the U.S.

  [B] prove that stricter laws against drinking drivers would reduce traffic deaths

  [C] prove that a slight increase in the number of arrests of drunk drivers will not deter drunk driving

  [D] suggest that taxation of alcohol consumption may be more effective than criminal laws

  5.The word“deter”in the last paragraph probably means____.

  [A] prevent

  [B] encourage

  [C] punish

  [D] threaten

  参考答案:

  1.[B] 本文探讨了饮酒和汽车事故率的关系,以及相应的限制酒后驾驶的法律对事故率的影响。这在最后一段体现得最为明显。

  2.[B] 第二段第一句是这一段的主题句。英国的例子旨在说明,在英国,在刚刚实施新的道路安全法——根据本段第一句该项法律肯定也将酒后(超过规定含量)驾驶视为刑事犯罪——以后,汽车事故少了,但是,因为根据这项法律可以被逮捕的人是血液内酒精含量(BAC)超过一定标准的人,并不是所有酒后驾车的人,所以人们后来认为喝少量酒也没有关系,这样,这项法律的效力也就下降了。

  3.[A] 根据第一段第五、六句,1/3的酒后驾车者能达到这个含量(BAC of 0.1 %),但是这还不到所有驾驶员人数的4 %.虽然在达到或超过0.1 %的人中不到l %卷人致命的事故中,但是,他们出事的可能性是不喝酒的人的28倍。由此可见,在作者看来,还有很多没有达到这个含量的人也同样危险,因此,0.1 %的含量标准太高了。

  4.[C] 参阅第2题题解。

  5.[A] 该词意为“阻止”。

       春节已过,考研随之而来的就是考研成绩查询以及3月份的院校分数线发布了,跨小考希望各位小主门都可以荣登复试名单,积极准备备战录取前的最后一关,而备战复试,对导师的了解必不可少,要知道了解导师不止是了解联系方式,还要了解导师论文、研究成果等跨考教育导师库为各位主儿门提供一站式了解院校导师的渠道!
       据相关统计显示,以就业为导向,提高自身就业筹码的考生占整体的近70%,开启2020考研征程的你,是为了什么才一往无前?想更了解考研能给你带来什么,更高效的备考,你需要更清晰的指导——
跨考教育全年集训营,让你全年的复习先人一步!

       加入研界“黄埔军校”——全年魔鬼集训营,成为研界“考霸”...

       小编整理了历年考研真题及答案解析,关注微信公众号:跨考考研,回复“真题”即可获得,说不定还能找到一起上自习的研友哦!

择校择专业科普季
2020考研择校择专业 五大热门学硕2014-2018年考研分数线 快来围观!20考研:适合女生就业的十大专业
数学专业就业前景 有你看不见的“前途似锦” 硕士薪酬明显高于本科的8大专业
2020考研必备:“211”院校名单 2020考研:考上一所985、211高校需要什么条件?
2020考研清障帖 考研小白如何6步修炼升级到大神 34所自主划线高校历年复试分数线(2012-2018)
2020考研:考研A区B区是如何划分的? 2020考研:数一数二数三的区别及难度系数
不同学历报考研究生条件一览 2020考研小白:新手必备考研常识

分享到:

相关推荐

跨考网| 考研信息网| 全国代理| 研招网| 关于我们| 加入我们| 联系我们 | 网站导航

跨考手机考研网:http://wap.kuakao.com/ 考研从未如此简单

Copyright@2004-2014 www.kuakao.com All Right Reserived 京 ICP备11041699号-3

版权所有:北京尚学硕博教育咨询有限公司

 

全年集训营

400-883-2220