研究生考研

跨考教育

当前位置: 跨考网 > 公共课 > 英语 > 真题 > 正文

2012考研英语二真题原文及答案

来源: 跨考教育

2019-05-29 15:07:20

手机考研网

收藏本文

  历年真题是重要的复习资料,冲刺阶段,考生更应该好好利用真题,做好巩固提升。小编特别为大家梳理了考研英语历年真题,下面是2012年考研英语二真题,供大家参考!

  Section 1 Use of Eninglish

  Directions :

  Millions of Americans and foreigners see GI.Joe as a mindless war toy ,the symbol of American military adventurism, but that’s not how it used to be .To the men and women who 1 )in World War II and the people they liberated ,the GI.was the 2) man grown into hero ,the pool farm kid torn away from his home ,the guy who 3) all the burdens of battle ,who slept in cold foxholes,who went without the 4) of food and shelter ,who stuck it out and drove back the Nazi reign of murder .this was not a volunteer soldier ,not someone well paid ,5) an average guy ,up 6 )the best trained ,best equipped ,fiercest ,most brutal enemies seen in centuries.

  His name is not much.GI. is just a military abbreviation 7) Government Issue ,and it was on all of the article 8) to soldiers .And Joe? A common name for a guy who never 9) it to the top .Joe Blow ,Joe Magrac …a working class name.The United States has 10) had a president or vicepresident or secretary of state Joe.

  GI .joe had a (11)career fighting German ,Japanese , and Korean troops . He appers as a character ,or a (12 ) of american personalities, in the 1945 movie The Story of GI. Joe, based on the last days of war correspondent Ernie Pyle. Some of the soldiers Pyle(13)portrayde themselves in the film. Pyle was famous for covering the (14)side of the warl, writing about the dirt-snow –and-mud soldiers, not how many miles were(15)or what towns were captured or liberated, His reports(16)the “willie” cartoons of famed Stars and Stripes artist Bill Maulden. Both men(17)the dirt and exhaustion of war, the (18)of civilization that the soldiers shared with each other and the civilians: coffee, tobacco, whiskey, shelter, sleep. (19)Egypt, France, and a dozen more countries, G.I. Joe was any American soldier,(20)the most important person in their lives.

  1.[A] performed [B]served [C]rebelled [D]betrayed

  2.[A] actual [B]common [C]special [D]normal

  3.[A]bore [B]cased [C]removed [D]loaded

  4.[A]necessities [B]facilitice [C]commodities [D]propertoes

  5.[A]and [B]nor [C]but [D]hence

  6.[A]for [B]into [C] form [D]against

  7.[A]meaning [B]implying [C]symbolizing [D]claiming

  8.[A]handed out [B]turn over [C]brought back [D]passed down

  9.[A]pushed [B]got [C]made [D]managed

  10.[A]ever [B]never [C]either [D]neither

  11.[A]disguised [B]disturbed [C]disputed [D]distinguished

  12.[A]company [B]collection [C]community [D]colony

  13.[A]employed [B]appointed [C]interviewed [D]questioned

  14.[A]ethical [B]military [C]political [D]human

  15.[A]ruined [B]commuted [C]patrolled [D]gained

  16.[A]paralleled [B]counteracted [C]duplicated [D]contradicted

  17.[A]neglected [B]avoided [C]emphasized [D]admired

  18.[A]stages [B]illusions [C]fragments [D]advancea

  19.[A]With [B]To [C]Among [D]Beyond

  20.[A]on the contrary [B] by this means [C]from the outset [D]at that point

  Section II Resdiong Comprehension

  Part A

  Directions:

  Read the following four texts. answer the question after each text by choosing A,B,C or D. Mark your answers on ANSWER SHEET 1.(40 points)

  Text 1

  Homework has never been terribly popular with students and even many parents, but in recent years it has been particularly scorned. School districts across the country, most recently Los Angeles Unified, are revising their thinking on his educational ritual. Unfortunately, L.A. Unified has produced an inflexible policy which mandates that with the exception of some advanced courses, homework may no longer count for more than 10% of a student’s academic grade.

  This rule is meant to address the difficulty that students from impoverished or chaotic homes might have in completing their homework. But the policy is unclear and contradictory. Certainly, no homework should be assigned that students cannot do without expensive equipment. But if the district is essentially giving a pass to students who do not do their homework because of complicated family lives, it is going riskily close to the implication that standards need to be lowered for poor children.

  District administrators say that homework will still be a pat of schooling: teachers are allowed to assign as much of it as they want. But with homework counting for no more than 10% of their grades, students can easily skip half their homework and see vey little difference on their report cards. Some students might do well on state tests without completing their homework, but what about the students who performed well on the tests and did their homework? It is quite possible that the homework helped. Yet rather than empowering teachers to find what works best for their students, the policy imposes a flat, across-the-board rule.

  At the same time, the policy addresses none of the truly thorny questions about homework. If the district finds homework to be unimportant to its students’ academic achievement, it should move to reduce or eliminate the assignments, not make them count for almost nothing. Conversely, if homework does nothing to ensure that the homework students are not assigning more than they are willing to review and correct.

  The homework rules should be put on hold while the school board, which is responsible for setting educational policy, looks into the matter and conducts public hearings. It is not too late for L.A. Unified to do homework right.

  21.It is implied in paragraph 1 that nowadays homework_____.

  [A] is receiving more criticism

  [B]is no longer an educational ritual

  [C]is not required for advanced courses

  [D]is gaining more preferences

  22.L.A.Unified has made the rule about homework mainly because poor students_____.

  [A]tend to have moderate expectations for their education

  [B]have asked for a different educational standard

  [C]may have problems finishing their homework

  [D]have voiced their complaints about homework

  23.According to Paragraph 3,one problem with the policy is that it may____.

  [A]discourage students from doing homework

  [B]result in students' indifference to their report cards

  [C]undermine the authority of state tests

  [D]restrict teachers' power in education

  24. As mentioned in Paragraph 4, a key question unanswered about homework is whether______. [A] it should be eliminated

  [B]it counts much in schooling

  [C]it places extra burdens on teachers

  [D]it is important for grades

  25.A suitable title for this text could be______.

  [A]Wrong Interpretation of an Educational Policy

  [B]A Welcomed Policy for Poor Students

  [C]Thorny Questions about Homework

  [D]A Faulty Approach to Homework

  Text2

  Pretty in pink: adult women do not rememer being so obsessed with the colour, yet it is pervasive in our young girls’ lives. Tt is not that pink is intrinsically bad, but it is such a tiny slice of the rainbow and, though it may celebrate girlhood in one way, it also repeatedly and firmly fuses girls’ identity to appearance. Then it presents that connection, even among two-year-olds, between girls as not only innocent but as evidence of innocence. Looking around, I despaired at the singular lack of imagination about girls’ lives and interests.

  Girls’ attraction to pink may seem unavoidable, somehow encoded in their DNA, but according to Jo Paoletti, an associate professor of American Studies, it is not. Children were not colour-coded at all until the early 20th century: in the era before domestic washing machines all babies wore white as a practical matter, since the only way of getting clothes clean was to boil them. What’s more, both boys and girls wore what were thought of as gender-neutral dresses.When nursery colours were introduced, pink was actually considered the more masculine colour, a pastel version of red, which was associated with strength. Blue, with its intimations of the Virgin Mary, constancy and faithfulness, symbolised femininity. It was not until the mid-1980s, when amplifying age and sex differences became a dominant children’s marketing strategy, that pink fully came into its own, when it began to seem inherently attractive to girls, part of what defined them as female, at least for the first few critical years.

  I had not realised how profoundly marketing trends dictated our perception of what is natural to kins, including our core beliefs about their psychological development. Take the toddler. I assumed that phase was something experts developed after years of research into children’s behaviour: wrong. Turns out, acdording to Daniel Cook, a historian of childhood consumerism, it was popularised as a marketing trick by clothing manufacrurers in the 1930s.

  Trade publications counselled department stores that, in order to increase sales, they should create a “third stepping stone” between infant wear and older kids’ clothes. Tt was only after “toddler”became a common shoppers’ term that it evolved into a broadly accepted developmental stage. Splitting kids, or adults,into ever-tinier categories has proved a sure-fire way to boost profits. And one of the easiest ways to segment a market is to magnify gender differences – or invent them where they did not previously exist.

  26.By saying "it is...the rainbow"(Line 3, Para.1),the author means pink______.

  [A]should not be the sole representation of girlhood

  [B]should not be associated with girls' innocence

  [C]cannot explain girls' lack of imagination

  [D]cannot influence girls' lives and interests

  27.According to Paragraph 2, which of the following is true of colours?

  [A]Colours are encoded in girls' DNA.

  [B]Blue used to be regarded as the colour for girls.

  [C]Pink used to be a neutral colour in symbolising genders.

  [D]White is prefered by babies.

  28.The author suggests that our perception of children's psychological development was much influenced by_____.

  [A]the marketing of products for children

  [B]the observation of children's nature

  [C]researches into children's behavior

  [D]studies of childhood consumption

  29.We may learn from Paragraph 4 that department stores were advised to_____.

  [A]focus on infant wear and older kids' clothes

  [B]attach equal importance to different genders

  [C]classify consumers into smaller groups

  [D]create some common shoppers' terms

  30.It can be concluded that girls' attraction to pink seems to be____.

  [A] clearly explained by their inborn tendency

  [B]fully understood by clothing manufacturers

  [C] mainly imposed by profit-driven businessmen

  [D]well interpreted by psychological experts

  Text3

  In 2010. a federal judge shook America's biotech industry to its core. Companies had won patents for isolated DNA for decades-by 2005 some 20% of human genes were patented. But in March 2010 a judge ruled that genes were unpatentable. Executives were violently agitated. The Biotechnology Industry Organisation (BIO), a trade group, assured members that this was just a "preliminary step" in a longer battle.

  On July 29th they were relieved, at least temporarily. A federal appeals court overturned the prior decision, ruling that Myriad Genetics could indeed hold patents to two genes that help forecast a woman's risk of breast cancer. The chief executive of Myriad, a company in Utah, said the ruling was a blessing to firms and patients alike.

  But as companies continue their attempts at personalised medicine, the courts will remain rather busy. The Myriad case itself is probably not over. Critics make three main arguments against gene patents: a gene is a product of nature, so it may not be patented; gene patents suppress innovation rather than reward it; and patents' monopolies restrict access to genetic tests such as Myriad's. A growing number seem to agree. Last year a federal task-force urged reform for patents related to genetic tests. In October the Department of Justice filed a brief in the Myriad case, arguing that an isolated DNA molecule "is no less a product of nature... than are cotton fibres that have been separated from cotton seeds."

  Despite the appeals court's decision, big questions remain unanswered. For example, it is unclear whether the sequencing of a whole genome violates the patents of individual genes within it. The case may yet reach the Supreme Court.

  AS the industry advances, however, other suits may have an even greater impact. Companies are unlikely to file many more patents for human DNA molecules - most are already patented or in the public domain .firms are now studying how genes interact, looking for correlations that might be used to determine the causes of disease or predict a drug's efficacy. Companies are eager to win patents for 'connecting the dots', explains Hans Sauer, a lawyer for the BIO.

  Their success may be determined by a suit related to this issue, brought by the Mayo Clinic, which the Supreme Court will hear in its next term. The BIO recently held a convention which included sessions to coach lawyers on the shifting landscape for patents. Each meeting was packed.

  31. It can be learned from paragraph I that the biotech companies would like______

  A. their executives to be active

  B. judges to rule out gene patenting

  C. genes to be patentable

  D. the BIO to issue a warning

  32. Those who are against gene patents believe that_____

  A. genetic tests are not reliable

  B. only man-made products are patentable

  C. patents on genes depend much on innovations

  D. courts should restrict access to genetic tests

  33. According to Hans Sauer, companies are eager to win patents for_____

  A. establishing disease correlations

  B. discovering gene interactions

  C. drawing pictures of genes

  D. identifying human DNA

  34.By saying "each meeting was packed"(line4,para6)the author means that_____

  A. the Supreme Court was authoritative

  B. the BIO was a powerful organization

  C. gene patenting was a great concern

  D. lawyers were keen to attend conventions

  35. Generally speaking, the author's attitude toward gene patenting is_____

  A. critical

  B. supportive

  C. scornful

  D. objective

  Text 4

  The great recession may be over, but this era of high joblessness is probably beginning. Before it ends,

  it will likely change the life course and character of a generation of young adults. And ultimately, it is likely to reshape our politics,our culture, and the character of our society for years.

  No one tries harder than the jobless to find silver linings in this national economic disaster. Many said that unemployment, while extremely painful, had improved them in some ways; they had become less materialistic and more financially prudent; they were more aware of the struggles of others. In limited respects, perhaps the recession will leave society better off. At the very least, it has awoken us from our national fever dream of easy riches and bigger houses, and put a necessary end to an era of reckless personal spending.

  But for the most part, these benefits seem thin, uncertain, and far off. In The Moral Consequences of Economic Growth, the economic historian Benjamin Friedman argues that both inside and outside the U.S. ,lengthy periods of economic stagnation or decline have almost always left society more mean-spirited and less inclusive, and have usually stopped or reversed the advance of rights and freedoms. Anti-immigrant sentiment typically increases, as does conflict between races and classes.

  Income inequality usually falls during a recession, but it has not shrunk in this one,。 Indeed, this period of economic weakness may reinforce class divides, and decrease opportunities to cross them—— especially for young people. The research of Till Von Wachter, the economist in Columbia University, suggests that not all people graduating into a recession see their life chances dimmed: those with degrees from elite universities catch up fairly quickly to where they otherwise would have been if they had graduated in better times; it is the masses beneath them that are left behind.

  In the internet age, it is particularly easy to see the resentment that has always been hidden winthin American society. More difficult, in the moment , is discerning precisely how these lean times are affecting society‘s character. In many respects, the U.S. was more socially tolerant entering this resession than at any time in its history, and a variety of national polls on social conflict since then have shown mixed results. We will have to wait and see exactly how these hard times will reshape our social fabric. But they certainly it, and all the more so the longer they extend.

  36.By saying “to find silver linings”(Line 1,Para.2)the author suggest that the jobless try to___.

  [A]seek subsidies from the govemment

  [B]explore reasons for the unermployment

  [C]make profits from the troubled economy

  [D]look on the bright side of the recession

  37.According to Paragraph 2,the recession has made people_____.

  [A]realize the national dream

  [B]struggle against each other

  [C]challenge their lifestyle

  [D]reconsider their lifestyle

  38.Benjamin Friedman believe that economic recessions may_____.

  [A]impose a heavier burden on immigrants

  [B]bring out more evils of human nature

  [C]Promote the advance of rights and freedoms

  [D]ease conflicts between races and classes

  39.The research of Till Von Wachther suggests that in recession graduates from elite universities tend to _____.

  [A]lag behind the others due to decreased opportunities

  [B]catch up quickly with experienced employees

  [C]see their life chances as dimmed as the others‘

  [D]recover more quickly than the others

  40.The author thinks that the influence of hard times on society is____.

  [A]certain

  [B]positive

  [C]trivial

  [D]destructive

  Part B

  Directions:

  Read the following text and answer the questions by finding information from the left column that corresponds to each of the marked details given in the right column. There are two extra choices in the right column. Mark your answers on ANSWER SHEERT 1.(10 points)

  “Universal history, the history of what man has accomplished in this world, is at bottom the History of the Great Men who have worked here,” wrote the Victorian sage Thomas Carlyle. Well, not any more it is not.

  Suddenly, Britain looks to have fallen out with its favourite historical form. This could be no more than a passing literary craze, but it also points to a broader truth about how we now approach the past: less concerned with learning from forefathers and more interested in feeling their pain. Today, we want empathy, not inspiration.

  From the earliest days of the Renaissance, the writing of history meant recounting the exemplary lives of great men. In 1337, Petrarch began work on his rambling writing De Viris Illustribus – On Famous Men, highlighting the virtus (or virtue) of classical heroes. Petrarch celebrated their greatness in conquering fortune and rising to the top. This was the biographical tradition which Niccolo Machiavelli turned on its head. In The Prince, the championed cunning, ruthlessness, and boldness, rather than virtue, mercy and justice, as the skills of successful leaders.

  Over time, the attributes of greatness shifted. The Romantics commemorated the leading painters and authors of their day, stressing the uniqueness of the artist's personal experience rather than public glory. By contrast, the Victorian author Samual Smiles wrote Self-Help as a catalogue of the worthy lives of engineers , industrialists and explores . “The valuable examples which they furnish of the power of self-help, if patient purpose, resolute working and steadfast integrity, issuing in the formulation of truly noble and many character, exhibit,”wrote Smiles.“what it is in the power of each to accomplish for himself”His biographies of James Walt, Richard Arkwright and Josiah Wedgwood were held up as beacons to guide the working man through his difficult life.

  This was all a bit bourgeois for Thomas Carlyle, who focused his biographies on the truly heroic lives of Martin Luther, Oliver Cromwell and Napoleon Bonaparte. These epochal figures represented lives hard to imitate, but to be acknowledged as possessing higher authority than mere mortals.

  Communist Manifesto. For them, history did nothing, it possessed no immense wealth nor waged battles:“It is man, real, living man who does all that.” And history should be the story of the masses and their record of struggle. As such, it needed to appreciate the economic realities, the social contexts and power relations in which each epoch stood. For:“Men make their own history, but they do not make it just as they please; they do not make it under circumstances chosen by themselves, but under circumstances directly found, given and transmitted from the past.”

  This was the tradition which revolutionized our appreciation of the past. In place of Thomas Carlyle, Britain nurtured Christopher Hill, EP Thompson and Eric Hobsbawm. History from below stood alongside biographies of great men. Whole new realms of understanding — from gender to race to cultural studies — were opened up as scholars unpicked the multiplicity of lost societies. And it transformed public history too: downstairs became just as fascinating as upstairs.

  Section III Translation

  46.Directions:

  Translate the following text from English into Chinese.Write your translation on ANSWER SHEET2.(15 points)

  When people in developing countries worry about migration,they are usually concerned at the prospect of ther best and brightest departure to Silicon Valley or to hospitals and universities in the developed world ,These are the kind of workers that countries like Britian ,Canada and Australia try to attract by using immigration rules that privilege college graduates .

  Lots of studies have found that well-educated people from developing countries are particularly likely to emigrate .A big survey of Indian households in 2004 found that nearly 40%of emigrants had more than a high-school education,compared with around 3.3%of all Indians over the age of 25.This “brain drain ”has long bothered policymakers in poor countries ,They fear that it hurts their economies ,depriving them of much-needed skilled workers who could have taught at their universities ,worked in their hospitals and come up with clever new products for their factories to make .

  Section IV Writing

  Part A

  47.Directions

  Suppose you have found something wrong with the electronic dictionary that you bought from an onlin store the other day ,Write an email to the customer service center to

  1)make a complaint and

  2)demand a prompt solution

  You should write about 100words on ANSERE SHEET 2

  Do not sign your own name at the end of the letter ,Use “zhang wei ”instead .

  48、write an essay based on the following table .In your writing you should

  1)describe the table ,and

  2)give your comments

  You should write at least 150 words(15points)

  某公司员工工作满意度调查

  完形填空:

  1.B 2.B 3.A 4.A 5.C

  6.B 7.C 8.A 9.D 10.B

  11.D 12.B 13.C 14.D 15.B

  16.A 17.C 18.B 19.B 20.D

  阅读:

  TEXT1:

  21. A 22.C 23.A 24.B 25.D

  TEXT2:

  26.A 27.B 28.A 29.C 30.C

  TEXT3:

  31.C 32.B 33.A 34.D 35.D

  TEXT4:

  36.D 37.D 38.B 39.D 40.A

  新题型:

  41-45:AFGCE

  小作文范文:

  Dear Sir or Madame,

  As one of the regular customers of your online store, I am writing this letter to express my complaint against the flaws in your product—an electronic dictionary I bought in your shop the other day.

  The dictionary is supposed to be a favorable tool for my study. Unfortunately, I found that there are several problems. To begin with, when I opened it, I detected that the appearance of it had been scratched. Secondly, I did not find the battery promised in the advertisement posted on the homepage of your shop, which makes me feel that you have not kept your promise. What is worse, some of the keys on the keyboard do not work.

  I strongly request that a satisfactory explanation be given and effective measures should be taken to improve your service and the quality of your products. You can either send a new one to me or refund me my money in full.

  I am looking forward to your reply at your earliest convenience.

  Sincerely yours,

  Zhang Wei

  大作文参考范文:

  The table above revealed an overall picture of job satisfaction among employment of different age groups. Based upon the data of the table, most people under 40 are unclear or dissatisfied with their job, and 64% of those between 40 and 50 are not satisfied. For people over 50, the degree of satisfaction largely exceeds the younger groups under 40, amounting to 40%.

  The phenomenon that elder people find more pleasure in job compared with the young may be rooted in the following reasons. First, people between 30 and 50 face more pressure to support the family, both the children and the senior, so that they neglect to enjoy in work. Second, the senior citizens have developed a lot in personality, so they are more prone to see the optimistic aspects of the work. Last, the current family pattern of "one family one Child" cause the aging of the society, which has posed more social responsibility to people under 50.

  To sum up, the senior citizens enjoys more content than the young people. In order to improve this situation, and make life of those who are between 40s and 50s easier, the authorities, relevant departments and certain enterprises, should adopt some measures to increase salaries and perfect welfare system. What's more, adults under 40 themselves should also treat their work with a positive and proper attitude and spare more time on physical practice after long-hour work. Only in this way can we assure that as many people as possible will live a contented life.

  炎热的天气说来就来,就像考研复习的时间说溜走就溜走,不给考研学生充分准备的时间。转眼就到暑期,而对于在校的考研学生来说,这是整个考研复习阶段难得的可以全天候全身心投入考研的阶段,也是成绩提升的关键阶段。在这个阶段到来之前选定自己的目标院校和专业会对整体复习起到很大的提升作用,同时提前制定好暑期复习规划也能更好的帮助小伙伴实现提高成绩的目的。面对在家、在校、网课、实地不同暑期复习选择,改如何进行抉择呢?跨小考特意为大家带来分析文章 《自学、报班哪种方式更适合考研生的暑期复习》

  跨考教育暑期魔鬼集训营实地线下集训,帮你更好提升暑期复习效率。

      研界“黄埔军校”——暑期魔鬼集训营,成为研界“考霸”...

  小编整理了历年考研真题及答案解析关注微信公众号:跨考考研,回复“真题”即可获得,说不定还能找到一起上自习的研友哦!

2020考研复习大纲季
2020考研大纲
及复习安排
五大热门学硕2014-2019年考研分数线 2020考研政治大纲全文及解析
2020管理类联考考研大纲及解析 2020考研数学大纲及解析
2020考研英语大纲及解析 更多考研大纲全文
2020考研清障帖 考研小白如何6步修炼升级到大神 34所自主划线高校历年复试分数线(2012-2018)
2020考研:考研A区B区是如何划分的? 2020考研:数一数二数三的区别及难度系数
不同学历报考研究生条件一览 2020考研小白:新手必备考研常识

分享到:

相关推荐

跨考网| 考研信息网| 全国代理| 研招网| 关于我们| 加入我们| 联系我们 | 网站导航

跨考手机考研网:http://wap.kuakao.com/ 考研从未如此简单

Copyright@2004-2019 www.kuakao.com All Right Reserived 京 ICP备11041699号-3

版权所有:北京尚学硕博教育咨询有限公司

 

暑期集训营

400-883-2220