您现在的位置: 跨考网公共课英语真题正文

2020考研英语一真题阅读理解text1原文及答案解析

最后更新时间:2019-12-23 14:25:11
辅导课程:魔鬼集训 在线咨询
考研迫在眉睫,模拟测试却一塌糊涂?跨考签约协议保障班,为你溺水送浮木。 了解一下>>

  2020考研英语一考试已经结束,希望大家考的都不错,下面是跨考考研英语教研室老师第一时间为大家整理的2020考研英语一真题阅读理解text1原文及答案解析,以供参考。

  Text 1

  A group of labour MPs, among them Yvette Cooper, are bringing in the new year with a call to institute a UK "town of culture" award. The proposal is that it should sit alongside the existing city of culture title, which was held by Hull in 2017 and has been awarded to Coventry for zozl. Cooper and her colleagues argue that the success of the crown for Hull, where it brought in E220m of investment and an avalache of arts, out not to be confined to cities. Britain' town, it is true are not prevented from applying, but they generally lack the resources to put together a bit to beat their bigger competitions. A town of culture award could, it is argued, become an annual event, attracting funding and creating jobs.

  Some might see the proposal as a boo by prize for the fact that Britain is no longer be able to apply for the much more prestigious title of European capital of culture, a sought-after award bagged by Glasgow in 1990 and Livorpool in 2008. A cynic might speculate that the UK is on the verge of disappearing into an endless fever of self-celebration in its desperation to reinvent itself for, the post-Brexit world: after town of culture, who knows that will follow- village of culture ? Suburb of culture? Hamlet of culture?

  It is also wise to recall that such titles are not a cure-all. A badly run "year of culture" washes in and out of a place like the tide, bringing prominence for a spell but leaving no lasting benefits to the community . The really successful holders of such titles are those that do a great deal more than fill hotel bedrooms and bring in high-profile arts events and good press for a year. They transform the aspirations of the people who live there; they nudge the self image of the city into a bolder and more optimistic light.

  It is hard to get right, and requires a remarkable degree of vision, as well as cooperation between city authorities, the private sector, community groups and cultural organizations. But it can be done : Glasgow' s year as European capital of culture can certainly be seen as one of complex series of factors that have turned the city into the power of art, music and theatre that it remains today.

  A "town of culture" could be not just about the arts but about honouring a town's

  peculiarities-helping sustain its high street, supporting local facilities and above all celebrating its people and turn it into action.

  21. Cooper and her colleagues argue that a "town of culture" award could________

  [A] consolidate the town-city ties in Britain.

  [B] promote cooperation among Britain's towns.

  [C] increase the economic strength of Britain's towns.

  [D] focus Britain's limited resources on cultural events.

  22. According to Paragraph 2, the proposal might be regarded by some as________

  [A] a sensible compromise.

  [B] a self-deceiving attempt.

  [C] an eye-catching bonus.

  [D] an inaccessible target.

  23. The author suggests that a title holder is successful only if it________

  [A] endeavours to maintain its image.

  [B] meets the aspirations of its people.

  [C] brings its local arts to prominence.

  D] commits to its long-term growth.

  24. Glasgow is mentioned in Paragraph 3 to present________

  [A] a contrasting case.

  [B] a supporting example.

  [C] a background story,

  [D] a related topic.

  25. What is the author's attitude towards the proposal ?

  [A] Skeptical

  [B] Objective

  [C] Favourable

  [D] Critical

  21 C increase the economic strength of Britain’s towns

  这道题是细节题。题干问库珀和她的同事们认为“文化之城”这一奖项可能会怎样可以定位在第一段第三句:“Cooper and her colleagues argue that the success of the crown for Hull,……” “赫尔之冠”的成功并不局限于城市,它为赫尔带来了2.2亿欧元的投资和大量艺术作品。英国的城镇,确实没有被阻止申请,但他们通常缺乏资源来凑齐一点来击败他们更大的竞争对手。有人认为,“文化之城”奖可以成为一项年度活动,吸引资金并创造就业机会。所以能看出答案是C. 增强英国城镇的经济实力。

  22 B a self-deceiving attempt

  该题是推断题, 题干问:根据第二段,这一提议或许会被一些人认为是…….。 可以定位在第二段第一句“Some might see the proposal as a boo by prize for the fact that……”“有些人可能会把这个提议看作是一个嘘声,因为英国已经不能再申请更有声望的欧洲文化之都的称号了……” 能看出来有些人是持反面态度的。很多人不认识boo,但是也能从后面的on the verge of disappearing into an endless fever of self-celebration in its desperation to reinvent itself for,在绝望地为英国退欧后的世界重塑形象之际,英国即将消失在一场无休止的自我庆祝热潮之中. 接下来几个反问句,能看出来是一种自我欺骗的尝试,所以选择B。

  23 D commits to its long-term growth

  该题也是细节题, 题干问:作者认为这个头衔的持有者是成功的只要它……可以定位到第三段第三句,这些头衔真正成功的持有者,是那些除了为酒店带来收入、带来引人注目的艺术活动和一年的良好报道之外,还做了很多事情的人。它们转变了当地居民的愿望;他们将城市的自我形象推向更大胆、更乐观的一面。所以能看出只要他把致力于乡村的长期发展中,这个头衔就会是成功的。

  24 A. a contrasting case

  这题是写作目的题, 题干说:第3段提到格拉斯哥是为了展现什么。可以定位到第三段倒数第一句。可以看到前面有明显的BUT, 知道和前面的意思成相反。“这个问题很难解决,需要高度的远见卓识,也需要城市当局、私营部门、社区团体和文化组织之间的合作。但这是可以做到的:格拉斯哥作为欧洲文化之都的一年,可以被看作是一系列复杂的因素之一,这些因素把这座城市变成了艺术、音乐和戏剧的力量,直到今天。”

  25 D favourable

  这题是作者态度题,问作者对于这个建议的态度。第一段是提出该建议。第二段是一些人认为这个建议有点吹嘘。而只有最后一段能看出作者对此建议的态度,“一个“文化之城”不仅仅是艺术之城,而且要尊重一个城市的特色——帮助维持它的商业街,支持当地的设施,最重要的是赞美它的人民,并将其转化为行动。”所以能看出是积极赞成的态度。

  (本文为跨考教育教研室原创,转载请注明出处。)

  2021考研现场确认已结束,接下来考生们需密切关注准考证打印时间,想要临考刷真题,可前往真题频道(https://www.kuakao.com/pindao/kyzt/)

  2021考研预估人数将达到422w,较2020年增长近80w,2022考研压力将会更大!平时忙于大学课业,这个寒假,跨考考研冬令营不22容错过:考研考情分析,直面院校排名和报考难度,制定突破复习计划;圆桌会,针对梦想与迷茫,你说我听,群策群力;学长姐帮学带,贴切的院校一手资料,从复习到就业情况,全都满足你!

点击右侧咨询或直接前往了解更多

2022考研冬令营
2022考研冬令营学长姐带你解读院校 各专业院校排名情况 从历年会计专硕报录比说MPAcc考研难吗
跨考寒假冬令营开营时间及费用 直属学长姐学帮带
从金融专硕报录比解读金专考研哪些院校最好考 了解跨考考研冬令营开设专业及报考难度
2021考研真题刷题 2015-2020考研数学一真题及解析 2015-2020考研数学二真题及答案解析
西医综合历年考研真题 心理学历年考研真题
其它专业课考研真题 近十年(2010—2020)考研英语一二真题及答案汇总

跨考考研课程

班型 定向班型 开班时间 全科协议班 全科标准班 课程介绍 咨询
全年集训一期 定向-政英统考班 3.20-12.20 85800起 65800 公共课集训面授课程+专业课集训面授课程+专业课针对性一对一课程+高清公共课线上精英补课课程+KTS专业课课程+班主任全程督学服务+全程规划体系+全程测试体系+全程精细化答疑+择校择专业能力定位体系+全年关键环节指导体系+初试保过加强课+初试协议班专属服务+复试全科协议班服务
2021无忧畅学 定向-数政英+(经济学;金融专硕;国际商务硕士;计算机;通信;电气;机械) 每月20日 26800起 16800起 基础阶在线课程+强化阶在线课程+真题阶在线课程+冲刺阶在线课程+专业课针对性一对一课程+班主任全程督学服务+全程规划体系+全程测试体系+全程精细化答疑+择校择专业能力定位体系+全年关键环节指导体系+初试保过加强课+初试协议班专属服务+复试全科标准班服务

①凡本网注明“稿件来源:跨考网”的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属北京尚学硕博教育咨询有限公司(含本网和跨考网)所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转帖或以其他任何方式复制、发表。已经本网协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明“稿件来源,跨考网”,违者本网将依法追究法律责任。

②本网未注明“稿件来源:跨考网”的文/图等稿件均为转载稿,本网转载仅基于传递更多信息之目的,并不意味着再通转载稿的观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网下载使用,必须保留本网注明的“稿件来源”,并自负版权等法律责任。如擅自篡改为“稿件来源:跨考网”,本网将依法追究法律责任。

③如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内速来电与跨考网联系,电话:400-883-2220