跨考考研

跨考教育

当前位置: 跨考网 > 公共课 > 英语 > 真题 > 正文

2020考研英语一真题阅读理解text4原文及答案解析

来源: 跨考教育

2019-12-23 14:30:01

手机考研网

收藏本文

  2020考研英语一考试已经结束,希望大家考的都不错,下面是跨考考研英语教研室老师第一时间为大家整理的2020考研英语一真题阅读理解text4原文及答案解析,以供参考。

  Text 4

  Last Thursday, the French Senate passed a digital services tax, which would impose an entirely new tax

  on large multinationals that provide digital services to consumers or users in France. Digital services include everything from providing a platform for selling goods and services online to targeting advertising based on user data, and the tax applies to gross revenue from such servces. Many French politicians and media outlets have referred to this as a“GAFA tax," meaning that it is designed to apply primarily to companies such as Google, Apple, Facebook and Amazon- in other words, multiational tech companies based in the United States.

  The digital services tax now awaits the signature of President Emmanuel Macron, who has expressed support for the measure, and it could go into effect within the next few weeks. But it has already sparked significant controversy, with the Unite Sates trade representative opening an investigation into whether the tax discriminates against American companies, which in turn could lead to trade sanctions against France.

  The French tax is not just a unilateral move by one country in need of revenue. Instead, the digital services tax is part of a much larger trend, with countries over the past few years proposing or putting in place an alphabet soup of new international tax provisions. These have included Britain's DPT (diverted profits tax), Australia's MAAL (multinational antiavoidance law), and India's SEP (significant economic presence) test, to name but a few. At the same time, the European Union, Spain, Britain and several other countries have all seriously contemplated digital services taxes.

  These unilateral developments differ in their specifics, but they are all designed to tax multinationals on income and revenue that countries believe they should have a right to tax, even if international tax rules do not grant them that right. In other words, they all share a view that the international tax system has failed to keep ;up with the current economy.

  In response to these many unilateral measures, the Organization for Economic Cooperation and Development (OECD) is currently working with 131 countries to reach a consensus by the end of 2020 on an international solution. Both France and the United States are involved in the organization' s work, but France's digital services tax and the American response raise questions about what the future holds for the international tax system.

  France‘s planned tax is a clear warning: Unless a broad consensus can be reached on reforming the international tax system, other nations are likely to follow suit, and American companies will face a cascade of different taxes from dozens of nations that will prove burdensome and costly.

  36. The French Senate has passed a bill to_____

  [A] regulate digital services platforms.

  [B] protect French companies' interests .

  [C] impose a levy on tech multinationals.

  [D] curb the influence of advertising.

  37. It can be learned from Paragraph 2 that the digital services tax _____

  [A] may trigger countermeasures against France.

  [B] is apt to arouse criticism at home and abroad.

  [C] aims to ease international trade tensions.

  [D] will prompt the tech giants to quit France.

  38. The countries adopting the unilateral measures share the opinion that _____

  [A] redistribution of tech giants' revenue must be ensured.

  [B] the current international tax system needs upgrading.

  [C] tech multinationals' monopoly should be prevented.

  [D] all countries ought to enjoy equal taxing rights.

  39. It can be learned from Para 5 that the OECO's current work_____

  [A] is being resisted by US companies.

  [B] needs to be readjusted immediately.

  [C] is faced with uncertain prospects.

  [D] needs to in involve more countries.

  40. Which of the following might be the. best title for this text?

  [A] France Is Confronted with Trade Sanctions

  [B] France leads the charge on Digital Tax

  [C] France Says "NO" to Tech Multinationals

  [D] France Demands a Role in the Digital Economy

  36. 【C】 impose a levy on tech multinationals 细节题。根据题干直接定位到第一段第一句话 a digital services tax, which would impose an entirely new tax on large multinationals that provide digital services…;选项C中的“levy”和“tax”同义复现;“tech multinationals” 和digital services 同义复现。因此C为正确答案,奇遇选项均未体现。

  37.【A】may trigger countermeasures against France 推断题。根据提干定位到第二段,第二段第二句话but it has already sparked significant controversy,…,which in turn could lead to trade sanctions against France(这已经引起了巨大的反抗,…, 反过来也会导致针对法国的贸易制裁)和选项A相一致;其中选项中的“trigger”和原文的“lead to”同义复现,“sanction”和“countermeasure”同义复现。其余选项均未体现。

  38.【B】the current international tax system needs upgrading 细节题。根据题干定位到第四段最后一句话 “they all share a view that the international tax system has failed to keep up with the current economy(他们都认为国际税收体系并未跟上当前经济形势)。选项B目前的国际税收体系需要升级是该句话的反义复现。其余选项均为体现。

  39.【C】is faced with uncertain prospects 细节题。根据提干定位到第五段最后一句话”raise questions about what the future holds for the international tax system(对于国际税收体系的未来充满疑虑)”和选项C相一致。其中选项中的“uncertain”和原文中的“raise questions”同义复现,“prospects”和原文中的 “future”同义复现。

  40【B】France leads the charge on digital tax 主旨题。题干中的title为标题题的信息,所以此题考查的是文章的主旨大意。B 选项里的 tax是贯穿全文的主旨词;而文章以法国对数字服务征税为起点,全文描写了包括法国在内的其它国家对全球税收系统的担忧,因此选项B和文章的主旨相符合。剩余选项均选项未能体现文章关键词和全文主旨。

  (本文为跨考教育教研室原创,转载请注明出处。)

  2020年的最后一个假期已经结束,2021考研报名已经正式开启,考研报名中常见问题及注意事项可参见下方表格中的文章,想要临考刷真题,也可前往真题频道(https://www.kuakao.com/pindao/kyzt/)。今年考研人数预计突破400w,明年会更多!时间已经取消了你摇摆不定的资格,定制化的突破与提升势在必行,魔鬼集训营冲刺密押班,助你争分夺秒战考研!

  最后时刻,逆风翻盘?点击右侧咨询按钮,预约跨考专职老师为你助力。

  考研形式愈加严峻已经不用多说,2022考研学子如何在犹如过江之鲫的考研大军中突出重围,跨校跨专业如何在和本专业考生竞争中找准优势,厚积薄发,你需要专职考研规划师,点击右侧头像就可以啦!

2021考研报名
2021考研报名流程
及注意事项
2021考研报名选择报考点的流程是怎样的? 毕业后修改了姓名 如何进行网报?
非应届本科毕业生能否选择工作所在地的报考点? 信息填写有误 正式报名时是否可以修改?
2021推免研究生填报志愿的有效时间? 正式报名必须搞清楚的23个细节!
2021考研真题刷题 2015-2020考研数学一真题及解析 2015-2020考研数学二真题及答案解析
西医综合历年考研真题 心理学历年考研真题
其它专业课考研真题 近十年(2010—2020)考研英语一二真题及答案汇总

分享到:

相关推荐

翻译硕士英语真题解析与习题详解

现货正版:24.9元...详情

最新版翻译硕士备考全攻略组合

欢乐畅读:71.9元...详情

跨考网| 考研信息网| 全国代理| 研招网| 关于我们| 加入我们| 联系我们 | 网站导航

跨考手机考研网:http://wap.kuakao.com/ 考研从未如此简单

Copyright@2004-2020 www.kuakao.com All Right Reserived 京 ICP备11041699号-3

版权所有:北京尚学硕博教育咨询有限公司