您现在的位置: 跨考网公共课英语真题正文

2020考研英语一真题新题型原文及答案解析

最后更新时间:2019-12-03 10:33:46
辅导课程:魔鬼集训 在线咨询
考研迫在眉睫,模拟测试却一塌糊涂?跨考签约协议保障班,为你溺水送浮木。 了解一下>>

  2020考研英语初试考试结束,希望大家考的都不错,如果想第一时间了解自己英语的考试结果,核对试题对错,请关注:2020考研英语真题及答案解析完整版,文章将陆续汇总更新!跨考考研英语教研室老师第一时间为大家整理了2020考研英语一新题型答案及解析,供大家参考!

  Part B

  Directions:

  In the following text, some sentences have been removed. For Questions 41 -45, choose the most suitable one from the fist A-G to fit into each of the numbered blanks. There are two extra choices, which do not fit in any of the gaps. Mark your answers on ANSWER SHEET. (10 points)

  [A] Eye fixactions are brief

  [B] Too much eye contact is instinetively felt to be rude

  [C] Eye contact can be a friendly social signal

  [D] Personality can affect how a person reacts to eye contact

  [E] Biological factors behind eye contact are being investigated

  [F] Most people are not comfortable holding eye contact with strangers

  [G] Eye contact can also be aggressive.

  In a social situation, eye contact with another person can show that you are paying attention in a friendly way. But it can also be antagonistic such as when a political candidate tums toward their competitor during a debate and makes eye contact that signals hostility. Here 's what hard science reveals about eye contact:

  41. ________________

  We know that a typical infant will instinctively gaze into its mother's eyes, and she will look back . This mutual gaze is a major part of the attachment between mother and child. In adulthood, looking someone else in a pleasant way can be a complimentary sign of paying attention. It can catch someone's attention in a crowded room, "Eye contact and smile" can signal availability and confidence,a common-sense notion supported in studies by psychologist Monica Moore.

  42.________

  Neuroscientist Bonnie Augeung found that the hormone oxytocin increased the amount of eye contact from men toward the interviewer during a brief interview when the direction of their gaze was recorded. This was also found in high- functioning men with some autistic spectrum symptoms, who may tend to avoid eye contact. Specific brain regions that respond during direct gaze are being explored by other researches, using advanced methods of brain scanning.

  43.________

  With the use of eye-tracking technology, Julia Minson of the Harvard Kennedy School of Government concluded that eye contact can signal very different kinds of messages, depending on the situation While eye contact may be a sign of connection or trust in friendly situations, it's more likely to be associated with dominance OF intimidation in adversarial situations. Whether you're a politician or a parent, it might be helpful to keep 'in mind that trying to maintain eye contact may backfire if you're trying to convince someone who has a different set of beliefs than you," said Minson.

  44.________

  When we look at a face or a picture, our eyes pause on one spot at a time, often on the eyes or mouth. These pauses typically occur at about three per second, and the eyes then jump to another spot, until several important points in the image are registered like a series of snapshots. How the whole image is then assembled and perceived is still a mystery although it is the subject of current research.

  45.________

  In people who score high in a test of neuroticism, a personality dimension associated with self-consciousness and anxiety, eye contact triggered more activity associated with avoidance, according to the Finnish researcher Jari Hietanen and colleagues. Our findings indicate that people do not only feel different when they are the centre of attention but that their brain reactions also differ-" A more direct finding is that people who scored high for negative emotions like anxiety looked at others for shorter periods of time and reported more comfortable feelings when others did not look directly at them.

  41.答案:C. Eye contact can be a friendly social signal

  解析:本段第三句说了,“can be a complimentary significant of paying attention”,此外本段最后一句也说:眼神接触和微笑能signal availability and confidence发送可用性和自信的信号。都说明眼神接触是个友善的社交信号。 因此选C。

  42.答案:E

  解析:本段第一句就出现了hormone 荷尔蒙,此外,本段中出现的oxytocin催产素,hign-functioning高官能,autistic spectrum symptoms自闭症谱系症状等词都说明是在聊生物因素。最后一句中还有explore探索,brain scanning 脑部扫描。所以选E

  43. 答案:G

  解析:本段第一句就说了eye contact can signal very different kinds of messages,depending on the situation眼神接触根据不同情况会发出不同的讯息。下一句主干说在不利环境中,会与dominance支配or intimidation恫吓有关联。因此G为正确答案。

  44.答案:A

  解析 :本段第一句就提到了time,第二句清楚地说到了These pauses typically occur at about three per second,通常每秒三次,充分说明很快,所以选A。

  45. 答案:D

  解析:第一句话中就有personality。在引用中转折之后,but their brain reactions also differ人们脑部反应不同,最后一句话更加明确说到高负能量的人更觉得被人直视令人不舒服。因此选D。

  (本文为跨考教育教研室原创,转载请注明出处。)

  2021考研现场确认已结束,接下来考生们需密切关注准考证打印时间,想要临考刷真题,可前往真题频道(https://www.kuakao.com/pindao/kyzt/)

  2021考研预估人数将达到422w,较2020年增长近80w,2022考研压力将会更大!平时忙于大学课业,这个寒假,跨考考研冬令营不22容错过:考研考情分析,直面院校排名和报考难度,制定突破复习计划;圆桌会,针对梦想与迷茫,你说我听,群策群力;学长姐帮学带,贴切的院校一手资料,从复习到就业情况,全都满足你!

点击右侧咨询或直接前往了解更多

2022考研冬令营
2022考研冬令营学长姐带你解读院校 各专业院校排名情况 从历年会计专硕报录比说MPAcc考研难吗
跨考寒假冬令营开营时间及费用 直属学长姐学帮带
从金融专硕报录比解读金专考研哪些院校最好考 了解跨考考研冬令营开设专业及报考难度
2021考研真题刷题 2015-2020考研数学一真题及解析 2015-2020考研数学二真题及答案解析
西医综合历年考研真题 心理学历年考研真题
其它专业课考研真题 近十年(2010—2020)考研英语一二真题及答案汇总

跨考考研课程

班型 定向班型 开班时间 全科协议班 全科标准班 课程介绍 咨询
全年集训一期 定向-政英统考班 3.20-12.20 85800起 65800 公共课集训面授课程+专业课集训面授课程+专业课针对性一对一课程+高清公共课线上精英补课课程+KTS专业课课程+班主任全程督学服务+全程规划体系+全程测试体系+全程精细化答疑+择校择专业能力定位体系+全年关键环节指导体系+初试保过加强课+初试协议班专属服务+复试全科协议班服务
2021无忧畅学 定向-数政英+(经济学;金融专硕;国际商务硕士;计算机;通信;电气;机械) 每月20日 26800起 16800起 基础阶在线课程+强化阶在线课程+真题阶在线课程+冲刺阶在线课程+专业课针对性一对一课程+班主任全程督学服务+全程规划体系+全程测试体系+全程精细化答疑+择校择专业能力定位体系+全年关键环节指导体系+初试保过加强课+初试协议班专属服务+复试全科标准班服务

①凡本网注明“稿件来源:跨考网”的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属北京尚学硕博教育咨询有限公司(含本网和跨考网)所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转帖或以其他任何方式复制、发表。已经本网协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明“稿件来源,跨考网”,违者本网将依法追究法律责任。

②本网未注明“稿件来源:跨考网”的文/图等稿件均为转载稿,本网转载仅基于传递更多信息之目的,并不意味着再通转载稿的观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网下载使用,必须保留本网注明的“稿件来源”,并自负版权等法律责任。如擅自篡改为“稿件来源:跨考网”,本网将依法追究法律责任。

③如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内速来电与跨考网联系,电话:400-883-2220